Més enllà de la nostra Galàxia

La nostra galàxia és una illa en la immensitat de la foscor de l’ Univers. El Sol té companyes més o menys llunyanes, que l’ acompanyen en un viatge a través del temps i l’ espai, neixent, evolucionant i morint, ja sigui en forma de pèrdua de massa fins a convertir-se en nanes marrons, o bé  amb un esclat convuls anomenat supernova, on l’ estrella es converteix en una fulminant descàrrega de matèria al seu entorn, que assenta els principis bàsics pel naixement de noves estrelles que gaudiran de nous elements químics que s’ han sintetitzat a la vella estrella mare.

Si fossim capaços d’ escapar de la nostra galàxia i viatjar més enllà, probablement trobariem un vast espai buit de matèria, al menys entesa com la coneixem nosaltres, fins arribar a d’ altres galàxies properes, on seriem capaços d’ explorar noves estrelles deconegudes, d’ altres nebuloses i objectes que potser encara no hem ni tant sols imaginat.

Actualment, sabem que més enllà de les nostres immediates fronteres galàctiques, trobem d’ altres galàxies, quàsars i radiació de fons. Darrerament hem descobert les ones gravitacionals que ja va predir el geni d’ Albert Einstein fa quasi cent anys enrere.

Com més lluny viatgem, més difícil és preveure l’ Univers, que tendim de manera natural a entendre’l a escala humana, quan en realitat això és absolutament impossible.

En aquest apartat intentarem estudiar els diferents objectes que hem trobat fins avui, i les seves característiques bàsiques.

Comments are closed.